Reiki cursussen

Reacties over Reiki cursussen

Juul, Didam :

Het volgen van reiki 1, 2 en reikimaster was een mooie reis. Een reis van ontdekkingen, aan de slag gaan met persoonlijke thema's, het doorzien en afwerpen van sluiers en steeds meer op mijn pad raken. Door de liefdevolle ondersteuning van Marjolein heb ik meer geleerd over mezelf. De verdiepingsdagen na de cursussen zorgen voor follow-up en geven ook echt verdieping. De reis is nog lang niet afgelopen en ik voel ook echt dat Marjolein tijdens deze reis op de achtergrond aanwezig is. Marjolein is vol liefde en ziet het mooie in jou als mens. Dat voelt warm en gedragen. Als je besluit meer te willen gaan leven met reiki dan is het een absolute aanrader om dit bij Marjolein te gaan doen!


Ilona, Arnhem :

“Zoektocht/ontdekkingsreis naar de essentie en mijn bijdrage in deze wereld”
Na jaren zelfonderzoek en het volgen van verschillende opleidingen die met zelfontwikkeling te maken hebben,  met als laatste Nlp Master practitioner opleiding, die mij duidelijkheid gaf over mijn denken en mijn denkstructuren, kwam ik via een vriendin bij Marjolein.
Ik voelde dat ik meer kan en wilde delen met een ieder, dan waar ik mee bezig was in het dagelijks leven en het werk. Ik wist niet welke richting ik op wilde en had behoefte hier duidelijkheid in te krijgen.
Ik had een afspraak gemaakt bij Marjolein voor een Reiki-behandeling en bij deze eerste ontmoeting voelde het al vertrouwd bij haar, het voelde als thuiskomen. Tijdens en na de sessie wist ik dat ik meer wilde met Reiki. Ik voelde dat het mij veel zal opleveren en dat ik tegelijkertijd ook met mezelf geconfronteerd zal worden, opruimen/loslaten van blokkades, oude patronen en overtuigingen.  Ik volgde Reiki I en dit bracht mij naar de opleiding Coachen vanuit de essentie. Beide hebben mij meer teruggebracht naar mijn gevoel en het volgen van mijn intuïtie. Reiki II was een logisch vervolg, inclusief de verdiepingsdagen, bracht het mij nog meer naar de essentie. Ik voelde dat ik op de juiste weg was en wist het  “ik ga mijn eigen praktijk starten” . Inmiddels heb ik een praktijk aan huis, voor het geven van reiki-behandelingen, individuele coaching (vanuit de intuïtie en nlp) en ontspanningsmassage (binnenkort integrale massage). Het volgen van de verdiepingsdagen na Reiki II verrijkte en verdiepte mijn eigen ontwikkeling en de behandelingen in mijn praktijk.  Ik ben me meer bewust geworden, wat mijn bijdrage is in deze wereld. Het voelt goed en eindelijk voelt het dat ik het klopt. Het klopt, omdat ik mijn hart volg! Mijn hart klopt sneller door het volgen van mijn passie!
Op 11 september 2014 ben ik ingewijd tot Reiki Master. Ik ben dankbaar en vereerd, dat ik een kanaal mag zijn, om helende universele energie door te geven. Ik zal me nog meer ontwikkelen en nog meer komen tot de essentie! Deze ontwikkelingen en ervaringen met Reiki hebben mij veel opgeleverd en wat mooi dat ik dit mag delen met anderen en hen dit ook mag laten ervaren in mijn praktijk!
Reiki heeft mij gebracht naar de essentie, daar waar het om gaat. Ik was er klaar voor om te ontdekken waar het daadwerkelijk om gaat en het resulteerde in grote stappen binnen 2 jaar.
Ik ben mijn vriendin dankbaar dat zij mij in contact heeft gebracht met Marjolein.  Marjolein is een fijn en vertrouwd persoon,  zij is warm en hartelijk, is puur en staat voor onvoorwaardelijke liefde. Zij benaderd een ieder zonder oordeel en weet een ieder te inspireren met haar ZIJN en humor. Zij geeft je het gevoel van welkom zijn.
Ik kan een ieder van harte bevelen om een cursus of opleiding bij Marjolein te volgen. Je ben bij haar in goede handen!


Ellen, Maarssen :

Omdat ik de wens had mijn intuïtieve vermogens wat sneller te ontwikkelen ben ik in januari 2010 de Reiki I cursus gaan volgen bij Marjolein. Nadat ik mij slechts een klein beetje had voorbereid ben ik argeloos aan deze cursus begonnen. Maar wat ben ik in de ban geraakt van Reiki. De inwijdingen vond ik een hele bijzondere ervaring. Direct die eerste dag werd ik mij al bewust van de universele energie die door mijn lichaam stroomde. De drie weken durende zelfbehandeling na de inwijdingen heeft mij enorm veel opgeleverd. Ik merk een enorm verschil: ik ben nu veel beter gegrond en voel me zowel fysiek als mentaal veel sterker. Ik heb zelfs minder last van mijn allergie voor boompollen. Na deze drie weken ben ik ook anderen in mijn naaste omgeving gaan behandelen. De aanvankelijke terughoudendheid van hen is inmiddels veranderd in een enthousiaste houding: ook zij merken dat zij baat hebben van Reiki. Ik ben helemaal overtuigd van de helende kracht van Reiki en zie uit naar Reiki II.

Graag wil ik mijn complimenten maken aan Marjolein. Zij is een zeer integer en toegewijd lerares. Zij heeft het vermogen je een veilig gevoel te geven waardoor je helemaal jezelf kunt zijn tijdens de cursus. Ik vind dat zij een groot inlevingsvermogen heeft en de feedback die zij geeft schept veel zelfvertrouwen. Tevens heeft zij een flinke dosis humor waardoor er tijdens het leren een informele en ontspannen sfeer is.


Sebastiaan, Kleve (Duitsland) :

Lieve Marjolein,
Dankjewel voor jou inspiratie, kennis en energie die je aan mij en de mensen in mijn groep hebt overgedragen. Voor mij heb je de deur geopend en de keuze gegeven om er doorheen te lopen. De kennis en wijsheid die ik via jou lessen heb mogen ervaren kan ik alleen maar als positief en overweldigend beschrijven. Sommige dagen waren zelf euforische te noemen. Dit kwam door de Reiki energie die wij dankzij jou met de groep hebben opgewekt. Meteen na de Reiki 1 cursus voelde ik al een enorme verandering in mijn energie en bewustzijn. De lessen die ik geleerd heb gebruik ik nu dagelijks in mijn leven om de levensvragen die ik op mijn pad tegenkom beter te begrijpen en mee om te gaan. Reiki is werkelijk een prachtig geschenk die eigenlijk ieder mens vanaf zijn geboorte zou moeten leren gebruiken.
Ik gebruik Reiki nu met veel dingen waaronder bijvoorbeeld meditatie. Ik heb wel eens gehoord van de zogenaamde dimensie verschuiving die grootmeesters in het oosten meemaken als ze mediteren. Ik heb nu al twee keer dat ik een combinatie van Reiki en meditatie toepaste deze dimensie verschuiving meegemaakt. Dit is ook een ervaring die ik iedereen gun. Maar als ik alle positieve veranderingen die Reiki mij heeft gegeven moet gaan opsommen dan raakt de mailserver overbelast. ;-)
  Marjolein, je hebt een gouden hart en een enorme aura die mij positief heeft veranderd.
  Bedankt dat je er bent en bedankt dat je mensen helpt."
Lieve groeten


Wim, Duiven :

Geheel onverwachts ontdekte dat ik “iets bijzonders” met mijn handen kon doen. Na een intensieve zoektocht bij praktijk Zoma uitgekomen. Nadat we een aantal maal via de mail hadden gecommuniceerd uiteindelijk een afspraak gemaakt. Flink gespannen naar Westervoort gegaan en de spanning nam alleen maar toe toen ik in de wachtkamer plaatsnam. Na een hartelijk welkom en een open gesprek werd de spanning snel minder. De eerste Reikibehandeling die ik toen van Marjolein mocht ontvangen staat nog vers in mijn geheugen en ik wist direct vanaf dat moment dat ik dit zelf wilde leren.
Al snel na deze ervaring de Reiki-1 cursus gedaan. Ik ben niet zo’n prater in een groep, zeker niet als het dan over jezelf gaat, maar Marjolein weet dit als geen ander te begeleiden en ervoor te zorgen dat je uitgedaagd wordt om je grenzen hierin te verleggen. De inwijdingen zijn zo bijzonder, een ervaring die je zelf moet meemaken. Vervolgens oefenen op elkaar, zeker in het begin ook wat onwennig, maar het vertrouwen in jezelf komt al snel. In de periode daarna veel geoefend op mijn gezinsleden en op mijzelf. Al snel kreeg ik veel reacties vanuit mijn omgeving dat ik aan het veranderen was. Deze verandering was voor mij ook duidelijk aanwezig. Vooral “loslaten” en “beren op de weg” was voor mij een speerpunt.
Een logisch gevolg was de Reiki-2 cursus. Wederom een bijzonder liefdevolle en warme dag. Je merkt dat je als groep steeds dichter naar elkaar toegroeit en elkaar vertrouwd. Eigenlijk begin je een beetje van elkaar te gaan houden.
De periode daarna staat eigenlijk in het teken van het Master-schap oftewel Reiki 3. Deze dag was, als dit nog mogelijk is, nog meer bijzonder dan de vorige Reiki-dagen. Als gehele groep hiervoor opgegaan wat volgens Marjolein erg bijzonder is. De liefde, warmte en het licht welke ik ervoer tijdens deze dag zal voor altijd een plekje in mijn hart houden.
Een belangrijk onderdeel van het gehele Reiki-traject zijn de verdiepingsdagen. Hierin wordt, zoals de naam al weergeeft, dieper ingegaan op diverse onderwerpen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn chakra’s, edelstenen en aura’s. Altijd erg mooie en leerzame dagen, voorzien van een heerlijke lunch.
Reiki heeft in zoverre mijn leven veranderd dat ik beter in mijn vel zit, mij minder druk maak over zaken die er eigenlijk niet zo toe doen en mij minder zorgen maak over wat andere mensen van mij vinden. Uiteraard is het ook erg fijn dat als ik ergens lichamelijk pijn heb ik mijn handen opleg en de pijn dan snel minder wordt.
De laatste tijd staat mijn leven meer en meer in het teken van behandelen van anderen. Dit heeft als resultaat gehad dat ik inmiddels mijn eigen Reiki-praktijk heb opgestart. Een levenspad welke ik (en de mensen in mijn directe omgeving) 5 jaar geleden niet voor mogelijk had gehouden.
Mijn liefdevolle dank gaat dan ook uit naar praktijk Zoma, mijn medecursisten en Marjolein in het bijzonder.


Martha, Wessem :

Het grote wonder!
Tig jaren in onzekerheid, angst en altijd op zoek naar wie ik eigenlijk ben, maar kon het niet vinden.
Door wat ik in mijn jeugd het meegemaakt ben ik in een hele diepe depressie geraakt en ben ik maanden lang opgenomen geweest in verschillende Paaz klinieken om hier uit te komen, maar dit lukte niet volledig.
Het leven was voor mij over en ik heb dan ook een aantal keren pogingen gedaan om het leven op te geven.
Het was een hel waarin ik leefde.
Ik ben 40 jaar getrouwd met een lieve en fijne man, we hebben 2 mooie en geweldige dochters, 2 geweldige schoonzonen en 4 prachtige kleinkinderen, waarvan 1 kleinkindje Mika is overleden.
Mijn man Piet is na een strijd van 2,5 jaar aan een hersentumor overleden op 7 augustus 2013.
Een paar jaar na Mika*
In de tijd van mijn laatste opname in de Paaz, heb ik er hard aan moeten trekken om eruit te komen.
Samen met mijn Lieve man Piet en de kinderen heb ik 4 maanden lang hard gevochten. Na deze tijd ben ik een cursus begonnen om me te leren harden en om niet meer zo erg in de depressie terug te raken samen met onze psychiater. Die cursus heeft 2,5 jaar geduurd en ik voelde dat ik langzaam mezelf aan het worden was.
Maar de angst voor de angst bleef!
Zo ben ik tenslotte door mijn dochter bij Marjolein terecht gekomen, waarbij we met een cursus reiki zijn gestart.
Ik voelde me zo onzeker en dacht, dit gaat me nooit lukken en was dan ook bang om eraan te beginnen.
Maar wat er allemaal met me gebeurde was niet te beschrijven. Zo een vrij en een geweldig gevoel en voelde me met de dag zekerder worden.
Ik ben dan ook verder gegaan bij Marjolein. Met reiki begon ik aan een nieuw leven.
Ik heb inmiddels 3 diploma’s, reiki 1,2 en 3.
Dat is in 1 woord geweldig!
Ik ben een sterke vrouw aan het worden en dat voel ik ook.
Ik denk dat ik daarom zo sterk ben om het verlies van mijn mam, mijn maatje, mijn alles te verwerken en niet meer toelaat dat ik weer in een depressie beland. Alhoewel het verdriet groot is.
Dit had ik nooit durven dromen, maar wat reiki me heeft gebracht is niet te beschrijven het is echt geweldig.
Ik kan het, ik heb het en ik ben het.
Ik weet nu wie ik echt ben en kan weer genieten.
Ik ben nu blij dat ik leef.
Dank je wel lieve Marjolein dat ik van jou heb geleerd hoe ik met reiki om moest gaan.
Er stroomt positieve kracht door mijn lichaam. Dankzij Reiki.


Tamara, Westervoort :

Toen ik bij Marjolein kwam had ik burn-out klachten, het gevoel dat ik mezelf kwijt was en niet veel levensvreugde. Ik had zelf al cranio-sacraal therapie gevolgd en liep ook bij een psycholoog.
Ik had bij haar direct het gevoel van 'thuiskomen', het werken in een vertrouwd klein groepje beviel me zeer goed. De hele materie sprak mij uitermate aan. De reiki cursus dagen waren allemaal heel goed verzorgd met een heerlijke lunch. Ook de verdiepingsdagen om te oefenen waren fijn en leerzaam. Marjolein is een spontaan, bijzonder warm en liefdevol persoon. Ze handelt integer en respectvol en kan je goed op je gemak stellen. Met de nodige humor weet ze de sfeer erin te houden.
De reiki heeft mij lichamelijke heling (herstel van burn out verschijnselen) en geestelijke heling (positief zelfbeeld, gevoel van eigenwaarde, zelfacceptatie) gegeven. Het heeft de kwaliteit van mijn leven duidelijk verhoogd. Verder heb ik door de Reiki ontdekt dat ik zelf bijzonder sensitief ben. Andere mensen kunnen helpen via deze sensitiviteit is de zingeving waar ik onbewust naar heb gezocht.
Ik behandel mijzelf dagelijks en ik ben nu ook begonnen om gewone en afstandsbehandelingen in mijn vriendenkring te geven.


Angela, Westervoort :

Een paar jaar geleden begon ik met reiki 1. Heel emotioneel, licht geraakt, onzeker en totaal niet mezelf. Reiki en Marjolein hebben mij gebracht waar ik nu ben: In mijn kracht, zeker gevoel, kan de wereld beter aan. Inmiddels ben ik reiki master en ik vind het vooral ook heel fijn om anderen te helpen. Maar de weg naar reiki master was voor mij persoonlijk een openbaring voor mezelf. Ik ben gegroeid op alle vlakken.


Jeannette, Utrecht :

Bij Marjolein heb ik onlangs Reiki 1 gevolgd. Wat me daarbij opviel is haar enthousiasme, gedrevenheid en liefdevolle betrokkenheid. De hele cursusdag was bovendien van begin tot eind goed verzorgd. Ik vond het heel bijzonder om de inwijdingen mee te maken en gelijk daarna al zelf en met elkaar te oefenen met het geven en ontvangen van reiki. Je kunt duidelijk merken dat Marjolein het zelf ook heel leuk vindt om zo'n cursusdag te begeleiden. De tijd vloog dan ook om. Ik pas reiki nu dagelijks bij mezelf toe, bijvoorbeeld om goed te aarden, maar ook in lastige werksituaties. Daarnaast geef ik reiki aan mensen in (massage) behandelingen. Ook lijkt mijn intuitieve ontwikkeling te versnellen door reiki. Binnenkort ga ik Reiki 2 bij Marjolein volgen.


Annemarie, Zwolle :

In maart 2014 ben ik gestart met de opleiding tot Holistisch Therapeut bij ZoMa Opleidingen. In het afgelopen half jaar heb ik intensief met Marjolein samengewerkt en dat heeft gemaakt dat ik deze ontdekkingsreis met haar aan wilde gaan. Marjolein creëert voor mij een veilige omgeving waarin ik volledig kan 'Zijn'. Er is volop ruimte voor mijn vragen, angsten, emoties en twijfels. Marjolein neemt je aan de hand mee naar het onbekende en laat je dit op een zeer krachtige, natuurlijke en liefdevolle manier ontdekken. Ze weet me in mijn kracht te zetten, geeft me zekerheid en laat me zien waar ik toe in staat ben. Ze is heel puur, heeft humor en ik voel een volledig wederzijds vertrouwen en veel warmte. De keuze om deze opleiding te gaan doen was voor mij best spannend, maar ik heb nog geen moment spijt gehad. Het is heel bijzonder om op deze wijze meer verdieping te geven aan mijn Reiki en coaching. Mijn intuïtief vermogen wordt aangescherpt en ik ontwikkel veel meer (zelf)vertrouwen. Het helpt me om meer rust te krijgen over wie ik ben en van mezelf te houden zoals ik ben. Deze opleiding is zowel op professioneel als persoonlijk niveau echt een verrijking!


Marijke, Utrecht :

Na een positief verhaal van een collega heb ik bij Marjolein de Reiki 1 cursus gevolgd. Ik vond het een geweldige ervaring. Marjolein weet een heel positieve en prettige sfeer neer te zetten. Reiki is bij haar geen zweverig gebeuren, maar juist iets dat je heel concreet toe kunt passen op jezelf of de mensen om je heen. Vanaf het moment dat ik de Reiki-cursus gedaan had, voelde ik mij dichter bij mezelf staan. Reiki helpt mij om beter te voelen wat ik wil of te weten wat de juiste keuze is. Het ontwikkelt mijn intuïtie en het is makkelijker geworden om daarnaar te luisteren. Hoe meer ik oefen, hoe sterker dat wordt.
Omdat ik door dit proces beter in staat ben om bij mezelf te blijven, is het ook makkelijker om anderen meer te geven. Ik kan daar nu veel bewuster mee omgaan: ik geef niet iets van mezelf weg, maar ik kan iets geven vanuit een groter geheel. Ongevraagd krijg ik daarvoor van anderen veel terug en dat verrijkt mijn leven.
Ik ben benieuwd waar Reiki mij nog gaat brengen en ik wil dan ook zeker bij Marjolein de Reiki 2 cursus gaan volgen.


Lineke, Amersfoort :

Al een tijd liep ik met het idee in mijn hoofd om een reiki cursus te gaan doen. Via een collega ben ik bij Marjolein terechtkomen.
De cursus die Marjolein gaf vond ik zo fijn, dat ik daarna bij haar ben blijven langskomen voor behandelingen.
Ik heb heel veel baat gehad bij de reikicursus en de behandelingen. Ik zat in een lastige periode in mijn leven en mede door Marjolein heb ik de kracht gekregen om daar (beter) uit te komen.
Lieve Marjolein, ik ben heel dankbaar dat ik je ben tegengekomen!


Sacha, Arnhem :

Totaal onvoorbereid ben ik aan de Reiki 1 cursus bij Marjolein begonnen. Ik had geen idee wat mij te wachten stond. Bij binnenkomst werden wij zeer hartelijk door Marjolein ontvangen, dat begon al goed! Door de hartelijkheid en warmte werd ik overmand door emoties, maar nadat die tranen waren gedroogd heb ik een fantastische dag gehad. Wat een ervaring! Na het kiezen van een Osho-Zen kaart werden we door Marjolein begeleid in het voelen wat Reiki is en wat dat met je kan doen. Al snel voelden wij allemaal de energie stromen, wauw! Gedurende de hele dag hebben wij 4 inwijdingen gehad. Op een gegeven moment werd ik bijna high van de energie die je voelde stromen en om bij jezelf te merken dat je dat ook bij jezelf kan doen is helemaal te gek. Marjolein heeft ons gedurende die dag en daarna heel fijn begeleid zonder dat ze zweverig wordt. Af en toe kan ze heerlijk spontaan ' down to earth' reageren, dat is fijn om te relativeren.
Inmiddels hebben wij onze afsluitende avond voor Reiki 1 gehad. Ik constateer bij mezelf dat ik veel meer energie en rust heb.
We gaan door naar Reiki 2, ik kan bijna niet wachten tot het zover is!
Dank je wel Marjolein voor je warme en liefdevolle benadering. Ik ben blij dat ik jou heb ontmoet en dat je me helpt in mijn verdere speurtocht en avontuur!”
Lieve groet


Mieke, Schoonhoven :

Ondanks mijn typisch Hollandse nuchterheid hebben Reiki en het paranormale me altijd aangetrokken. Ik wilde graag zelf Reiki leren, maar had geen zin in een “zweefcursus”. Ik stuitte tijdens mijn zoektocht naar een goede Reikimaster – waarbij ik vele vage sites met beloften, kleurtjes en pingelmuziekjes tegen kwam - op de site van Marjolein en werd aangetrokken door haar presentatie.
Ik maakte een afspraak voor Reiki 1 en merkte daarbij dat Marjolein haar paranormale en spirituele kwaliteiten verfijnd weet in te zetten, dat het verre van zweverig is. Zij leerde me manieren om Reiki te integreren in het dagelijks leven en in contacten met anderen. Reiki 2 volgde met  daarnaast leerzame en waardevolle contactmomenten tijdens 1-op-1 sessies.
Haar liefdevolle en wijze aanpak maakte dat ik nog meer wilde leren: ik ben inmiddels zelf Reiki-master geworden onder de inspirerende handen van Marjolein. Ik geniet elke dag van wat ze mij heeft geleerd en heeft laten zien en probeer haar wijsheid verder door te geven met Reiki.
Veel dank voor zoveel liefde.


Wil, Maarssen :

Mijn eerste kennismaking met reiki is zo'n 4 jaar geleden.
Ik had tijdens een vakantie mijn elleboog gebroken, en daardoor veel pijn. Bij het appartement, waar wij verbleven, was ook iemand die reiki gaf en hij behandelde mijn elleboog.
Het was een vreemde ervaring, ik wist niets van Reiki.
Maar door het gips heen nam hij de pijn weg, waardoor ik toch van mijn vakantie kon genieten. Eenmaal terug in Nederland bleef het steeds terugkomen in mijn gedachten, maar deed er verder niets mee. Tot dat er een folder in mijn brievenbus viel afgelopen december. Na enig twijfelen heb ik uiteindelijk mijn eerste afspraak gemaakt voor een behandeling bij praktijk ZoMa.
Ik werd op een hele open en prettige mannier ontvangen, en na een kort kennismakingsgesprek behandeld. Ik had op dat moment last van een ischias. Na de behandeling voelde ik mij uiterst ontspannen, de pijn was niet gelijk weg, maar het voelde wel goed aan. Gek genoeg was na drie dagen de pijn wel helemaal weg, en was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Hoe kon dit, wat gebeurde er nou eigenlijk, en zou ik dat dan ook kunnen leren? Ik heb me toen aangemeld om de eerste cursus Reiki te gaan doen.
Wat een ervaring! In een groepje van 4 (waaronder mijn jongste dochter en een collega) hebben we reiki 1 gedaan. Ik ben nu een paar weken/twee maanden verder, en ben erg enthousiast!
Het is een verrijking van mijn leven! Reiki heeft een hele hoop ontspanning en rust gebracht in mijn persoonlijke leven.
In mijn omgeving, thuis en op het werk heeft het mij heel veel harmonie gebracht, en positieve energie! In juni ga ik Reiki twee doen, wederom bij Marjolein! Ik kan niet wachten!


Aukje, Utrecht :

Reiki brengt dat naar boven wat boven mag komen. Nou dat heb ik geweten! Oude patronen zijn bij mij naar boven gekomen door de zelfbehandelingen die ik na de cursus moest gaan geven. Het bekende fenomeen ‘Je moet eerst jezelf helpen voordat je anderen kan helpen’ is op z’n plaats. Het voelt alsof oude rommel nu voorgoed eruit wil komen en dat is confronterend maar tegelijk ook bevrijdend. Hierin sta ik niet alleen. Marjolein is en blijft na de cursusdag bereikbaar en wil er voor je zijn als dit nodig is.
Reiki heeft mij een bruikbaar handvat gegeven om mezelf te helpen, mezelf te helen en meer contact te krijgen en te behouden met mijn kern. Door meer in mijn kern te staan kan ik anderen beter helpen om daar ook te komen. Reiki helpt daarbij. Het heeft mij daarom ook een doel opgeleverd en dat is dat ik reiki aan anderen wil gaan geven.
Dat dit allemaal na één cursus op tafel is gekomen is, naast Reiki zelf, ook te danken aan de zorg van Marjolein. Alles is tot in de puntjes geregeld en ze zet een ontspannen en veilige sfeer neer. Ze ziet wie jij bent en gelooft in jouw kunnen. Ze brengt het beste in je naar boven. En….ze verzorgt een heerlijke lunch!


Sharona, Utrecht :

Bij Marjolein heb ik de Reiki 1 en de Reiki 2 cursus met veel plezier gevolgd. Wat mij erg aansprak, is de persoonlijke benadering en toewijding van Marjolein. Openheid en oprechtheid zijn twee woorden die Marjolein goed beschrijven. Ze creëert op een eenvoudige manier een veilige omgeving waarin je je comfortabel voelt. Op deze manier ben je de hele dag dicht bij jezelf en heeft de cursus nog meer effect. Ook de nazorg heb ik als prettig ervaren; Marjolein heeft tijdens en na de cursus regelmatig contact met haar cliënten en er is een lage drempel om contact met haar te zoeken bij eventuele vragen. Ik verwacht over enige tijd ook de Reiki-Master cursus bij Marjolein te gaan volgen.


Jonelle, Hoofddorp :

Bij Marjolein heb ik Reiki 1 gevolgd. Het moment dat je bij Marjolein binnenkomt voel je je al tot rust komen. Ze straalt een enorme rust en liefde uit wat als een deken om je heen wordt gelegd. De Reiki lessen waren enorm nuttig. Je leert niet alleen handoplegging maar ook hoe je beter kunt aarden en je leert beter naar je eigen stem te luisteren. Marjolein neemt alle tijd om alles uit te leggen, wat erg fijn werkt. Ze staat open voor vragen en opmerkingen en ze is ook na de lessen bereikbaar voor eventuele vragen. Kortom was het een hele fijne ervaring.


Ursula, Dieren :

De wereld ging voor me open door de reiki cursus te volgen bij Marjolein. Ik zat op een punt in mijn leven waarin ik wist dat ik me niet gelukkig voelde, en dat er beslist wat verandert moest worden want zo wilde ik niet doorgaan!
Toen ik in contact kwam met Marjolein op een beurs en ze me vertelde van de Reiki cursus, heb ik me gelijk aangemeld.
Ik was heel benieuwd en vond het reuze spannend om eraan te beginnen.
De cursus heeft me heel veel gebracht zoals rust, inzicht en zelfvertrouwen om de stappen te ondernemen die mij weer gelukkig zouden maken.
Ik gebruik Reiki elke dag te pas en onpas. Vooral 's avonds in bed om rustig te worden en bewust te worden wat mijn lichaam aangeeft. 's morgens onder de douche door het kracht teken op de douchekop te zetten en zo de dag met een super goed gevoel te beginnen. En als ik ergens zit dan zonder dat ik er erg in heb leg ik mijn handen op de knieën om zo goed te aarden.
Ik ben echt heel blij dat ik Marjolein heb ontmoet en dat ik zo reiki in mijn leven heb mogen intergreren.
De cursussen heb ik ervaren als mooie dagen waarin ik mensen heb ontmoet waar je hetzelfde mee deelt, en Marjolein weet de dag zo te leiden dat je een relaxed gevoel hebt en dat alles op een rustige manier wordt uitgelegd en voorgedaan zodat je zelfvertrouwen erin krijgt en jezelf voelt groeien.
En als je de eerste cursus hebt gevolgd kun je niet wachten om de volgende weer te volgen. Bedankt Marjolein voor deze mooie ervaringen.


Petra, Utrecht :

Ik heb zowel de cursus Reiki 1 als Reiki 2 gevolgd bij Marjolein. Ik heb dit als bijzonder prettig ervaren. Marjolein heeft mij het leren werken met Reiki aangereikt, op een zeer heldere, toegankelijke en integere wijze.  Zij is zowel een warme als zeer professionele docent.


Canessa, Leiden :

Bij Marjolein heb ik de cursus Reiki 1 gevolgd. Tot de dag van vandaag ben ik blij dat ik dit heb gedaan. Ik heb er nog steeds baat bij en pas het regelmatig toe (toch zeker wel elke week).
Marjolein straalt een bepaalde rust maar ook energie uit die heel voordelig werkt. Je voelt je dan ook snel op je gemak. Ze is heel duidelijk in het overbrengen van de boodschap en dit in combinatie met haar lieve en vrolijke persoonlijkheid maakt de cursus niet alleen heel leerzaam maar ook gezellig en leuk!
Voor degene die interesse heeft in deze cursus kan ik dit zeker aanraden, je zal er geen spijt van krijgen!


Remy, Breda :

In de lente van 2008 heb ik samen met mijn vriendin de cursus Reiki 1 gevolgd bij Marjolein Berendsen. De cursus was goed verzorgd en Marjolein gaf ons een warm en welkom gevoel. De ontspannen sfeer zorgde voor een solide basis om de Reiki goed te laten stromen en in te laten dalen . Tot op heden heb ik daar zelf heel veel aan gehad. Ik gebruik het bijna dagelijks om mijn energetische lichaam schoon te houden. Het is mede dankzij de Reiki dat ik mijzelf en zaken om mij heen beter aan kan, dit komt omdat de Reiki ook zaken als aarden en energetische bescherming tot steun is.
Kortom is het een aanrader voor je zelfontwikkeling!


Diane,Rheden :

Mijn ontmoeting met Marjolein:
  "Al zo’n 15 jaar tob ik met mijn gezondheid. Heel wat artsen bezoeken en onderzoeken gehad. Soms kwam er wat uit, andere keren niet maar ik bleef dus met veel klachten lopen. Voor een jaar geleden kwam ik bij een paranormaal genezer terecht. Hij gaf me aan dat ik chronische lyme heb, al opgelopen in mijn kinder jaren (ben nu 47) en dat bleek te kloppen, daar waar de reguliere artsen nooit aan gedacht hebben en moeilijk te constateren is na zoveel jaar omdat de bacterie zich in verstopt en niet altijd actief in je bloedbaan aanwezig is. Ook vertelde hij me vanuit het niets dat ik iets moest gaan doen, en dan met name vanuit de kracht in mij. Hij zei dat ik in staat zou zijn vooral dieren (die mijn voorkeur hebben) en kinderen te helpen. Via een paarden forum las ik van iemand die Reiki was gaan doen en mijn interesse was gewekt omdat zij er razend enthousiast over was. Ik ben gaan googelen en Marjolein woonde eigenlijk het dichts bij mij in de buurt dus heb contact met haar opgenomen. Na onze eerste ontmoeting en behandeling vertelde ik haar het bovenste verhaal. Zij was er eigenlijk ook meteen van overtuigt dat ik heel goed zou kunnen worden in het geven van Reiki en zo plande ik eigenlijk meteen de Reiki 1 cursus. Het was super...Marjolein is een enorm warm mens, hoewel ik de eerste keer dat ik daar kwam even op keek van haar verschijning. Mijn beeld van een Reiki Meester was een beetje gekleurd. Maar daar kwam Marjolein, ik dacht eerst dat ze een klant was die net een behandeling had gehad. Zo’n leuke vlotte meid….dat paste nog niet echt in mijn beeld van een Reiki Master. Ik had toch altijd nog een beetje dat geitenwollen sokken beeld voor me bij deze mensen. Maar dat beeld bleek in dit geval absoluut niet op te gaan! Ik had vanaf het eerste moment een zeer fijn en warm gevoel bij haar. Ook haar ruimte waarin ze behandelt en de lessen geeft is zeer aangenaam. Lekker licht en heel zuiver.
Inmiddels heb ik Reiki 2 bij haar gehaald  en merk vooral aan mijn ene paard die een aantal beperkingen heeft en erg sensibel is dat zij (het is een merrie) het heel fijn oppakt. Zelfs zo goed dat ik nu na 5 jaar op rust omdat ik uitgedokterd was met haar, haar  weer aan het trainen ben en inmiddels heeft ze alweer twee keer een bos ritje mee kunnen rijden wat super goed ging! Ik heb dit paard al 10 jaar en hoe gek het ook mag klinken, ze is mijn soulmate. De band was wat aan het verzwakken omdat ik niets meer met haar deed, maar sinds ik enige weken geleden ben begonnen haar Reiki te geven zie ik haar veranderen en weer blij worden. En daar word ik dan weer heel erg blij van! Ik ben wel meer een gever dan een ontvanger, maar dat is ook de aard van mij, altijd al geweest. Ook Marjolein kon dat snel concluderen. Zelf ben ik een HSP’er in behoorlijke mate en door de Reiki kan ik hier zeker wat mee. Kan mezelf steeds meer leren als ik mezelf Reiki geef dat ik me de prikkels die ik voorheen van alle kanten oppikte en me vaak letterlijk ziek maakte steeds meer bij me op een afstand te houden. Ik kan de energie die andere ongevraagd en onbewust bij me weg zogen nu veel beter al bij mezelf houden. En dan is het een heerlijk gevoel wanneer ik mezelf genoeg Reiki heb gegeven ik in staat ben het andere ook te geven. Ik wil echt niet beweren dat het me altijd even goed lukt, dat is ook niet reëel want het kost ook wel oefening. Je moet er zelf wel wat voor doen. En dat is dan het prettige van Marjolein, ze legt dat ook heel goed uit en zal ook niet beweren dat het allemaal maar altijd in het begin met het grootste gemak gaat. Daar word je dan heel goed in begeleid en gestimuleerd door haar. Ik ben van aard vrij onzeker over mezelf, maar zij weet je daar echt in te helpen. Zeker omdat we het ook op elkaar oefenen en zij heel sterk de energie voelt bij me. Dat geeft dan weer zelf vertrouwen. Op 26 mei heb ik met de groep een verdiepingsdag en kijk er al echt naar uit. Ik ben eerlijk genoeg om te zeggen dat ik geen grote boven natuurlijke wonderen verwacht maar mijn paard liegt niet en dat is nu ook mijn graad meter geworden. Zij kan niet doen alsof,maar ik zie het duidelijke verschil!
Dus Marjolein, ik ben dankbaar dat jij op mijn pad gekomen bent!"


Monique, Wessem :

Wat reiki mij gebracht heeft.
Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in alternatieve geneeskunde en spirituele dingen.
En dit laatste is alleen nog maar meer gegroeid door alles wat ik in mijn leven al mee heb moeten maken.
Ik heb een eigen salon in o.a. schoonheidsverzorging en daarin merkte ik steeds meer dat ik dingen van mensen oppikte, me leeg en rot voelde als sommige mensen waren geweest en meestal was dat dan steeds bij dezelfde mensen. Ook voelde ik dat mijn handen zo enorm heet werden als ik met een massage bezig was. En als ik me daarop concentreerde vroegen mijn klanten steeds was dat was, dus ook zij voelde dat. Zelf kon ik dit niet verklaren dus ging ik op onderzoek uit.
Diverse mensen, therapeuten, paragnosten enz. zeiden dat ik er meer mee moest doen.
Dus heb ik de stap genomen om dat ook daadwerkelijk te gaan doen.
Ik dacht nog nou daar wil ik echt mijn werk van gaan maken en dan gaan we daar maar “even” een opleiding in volgen.
Na veel op internet te hebben gezocht kwam ik uit bij Marjolein en haar praktijk ZoMa.
Meteen voelde dat heel vertrouwd en dat het een stuk rijden was maakte me totaal niet uit!
Bij haar moest ik gewoon zijn, dat voelde gewoon goed.
Tja en daar zat ik dan… Zenuwachtig en onzeker of ik t wel kon. De eerste oefening die we moesten doen weet ik nog goed. En ja hoor ik voelde de tintelingen en hitte weer.
Gaande weg in mijn “reikitraject” merkte ik dat ik heel wat aan mezelf te werken had en telkens kwam weer een nieuw thema naar boven. Ook heb ik mogen leren om vanuit mijn hart te leven en mezelf in het licht te zetten. Dit is heerlijk om te doen. Het voelde voor mij telkens opnieuw als thuiskomen! Ook de groep was geweldig, we waren (en zijn nog) heel erg op elkaar afgestemd en kunnen open zijn naar elkaar. Dat voelt heel vertrouwd.
Dat “even” een opleiding doen en er mijn werk van maken, daar moet ik nu gewoon echt om lachen. Dat ik echt dacht dat het zo werkte. Hahaha..
Inmiddels weet ik beter.
JA ik ga er echt mijn werk van maken, Mensen helpen die mijn hulp nodig hebben, dat is heerlijk om te doen!
MAAR, eerst mag ik aan mezelf werken. Voor een mooie basis zorgen, voor mezelf en ook voor een nog mooiere harmonie in mijn gezin. Zeker omdat ik nieuwetijdskinderen heb is het erg belangrijk om mezelf nog meer uit te zuiveren en vanuit mijn hart te leven, anders zullen we nooit echt op 1 lijn kunnen zitten.
Intussen ga ik veel oefenen, “vlieguren maken” zoals Marjolein dat altijd zo mooi zegt.
Ook ga ik me nog meer scholen en ga de opleiding tot holistisch therapeut volgen bij Marjolein.
Zodra ik daarmee klaar ben en het voelt voor mij dan goed, dan ga ik officieel met mijn praktijk beginnen en me ook echt als therapeut registreren.
Dit inzicht heb ik mogen krijgen nadat ik Reiki 3 heb behaald.
O wat was dat een mooie en bijzondere dag!
Ik voelde in de weken ervoor al enorm dat ik groeide, heerlijk zeg!
Ik heb zoveel inzichten gekregen in dingen die me bezighouden en ook lukt het me steeds beter om vanuit mijn hart te leven. De energie stroomt mijn handen uit. Niet te geloven.
Langzaam lukt het me ook om het balans te vinden tussen het spirituele en het aardse of te wel mijn hoofd en mijn hart.
Ik pas reiki steeds meer toe in mijn dagelijkse leven. Als voorbeeld: Ik heb een paar dagen geleden kokend water over mijn hand gekregen. Nou echt ik heb mijn hand de hele avond reiki gegeven en ik stond de dag erna op en de pijn was gewoon WEG! Alsof er een wonder gebeurt was.
Ik heb zo dankbaar dat ik mijn weg heb gevonden naar het pad dat voor mij bestemd is om te bewandelen.
Het is een enorme verrijking in mijn leven.
Voor mezelf, mijn gezin en uiteindelijk voor alle mensen die ik mag gaan helpen.
En daar had ik de Reiki echt voor nodig! En uiteraard ook Marjolein, want de manier waarop zij de cursus geeft is uniek! Ik voel me bij haar veilig om aan mezelf te werken en te mogen leren.
Dus Lieve Marjolein ook jij heel erg bedankt!